Foredrag og undervisning

semiosisweb-9239Få adgang til opdateret viden om kommunikation, sociale medier, projektledelse eller nogen af de andre områder jeg arbejder med. Jeg kommer rundt i hele landet og holder foredrag, oplæg – eller lave hele undervisningsforløb. Og jeg laver det altid skræddersyet til den enkelte organisation, virksomhed eller tilhørergruppe. Ikke to oplæg er ens – fordi ingen grupper er ens.

I mine oplæg er mit udgangspunkt at alle skal gå hjem med noget de kan bruge – helt konkret. Jeg fokuserer altid på at kombinere teorien med praksis, så man føler at man kommer hjem med en større forståelse for emnet, og noget som man kan tage hjem og bruge med det samme.

semiosisweb-3923

Eksempler på foredrag og forløb

Jeg har lavet en meget bred vifte af forskellige oplæg, foredrag og undervisningsforløb – alle sammen tilpasset præcis den organisation eller virksomhed der havde bestilt det. Eksempler på mine oplæg er:

  • Introduktion til sociale medier – et oplæg rettet mod dem som gerne vil lære at navigere i de sociale medier – Facebook, LinkedIN, Google+, Twitter etc. Variationer over dette foredrag har været afholdt til årsmødet i Friluftsrådet, til landsledelsen i Dansk Oplysningsforbund, kongres for Dansk Flygtningehjælp, til netværksgrupper under Netværk Danmark og mange andre.
  • Projektledelse med Scrum – Scrum er en af de agile projektledelsesmetoder der kan hjælpe mange typer af projekter med at komme i mål til tiden og i den rigtige kvalitet. På denne undervisningsdag får deltagerne en indføring i hvordan Scrum fungerer og hvordan det kan implementeres i et allerede eksisterende projekt. Det handler om roller i projektet, og om alle de praktiske begreber: task board, sprint, project backlog og så videre. Rettet mod alle der interesserer sig for projektledelse. Variationer over denne undervisningsdag har blandt andet været afholdt på fundraiseruddannelsen for Nyledige og har dannet baggrund for elæringsforløb om projektledelse.
  • Grundkursus i Fotografi – en indføring i at fotografere for alle der gerne vil lidt længere med fotografiet. På denne kursusdag får man styr på alle de centrale begreber – eksponering, blænde, lukkertid, hvidbalance, fokuspunkter og meget mere. Når dagen er slut har alle fået en grundlæggende forståelse for hvordan kameraet fungerer og kan bruge de avancerede funktioner. Bliver afholdt på fotografikurser.dk hvor der løbende er nye hold. Kan også tilbydes som en del af et skræddersyet forløb.
  • Opsætning og brug af Facebook-sider til markedsføring – Sådan opretter man en Facebook-side og kommer igang med at bruge den. Dette kursus er for virksomheder eller organisationer som vil komme i gang med at bruge Facebook til markedsføring. Kursusdagen er hands-on – når man går derfra har man en færdig side, og ved hvordan den virker. Har blandt andet været afholdt for grupper af naturvejledere, for Dansk Oplysningsforbund og som en del af individuelle forløb.
  • Twitter – Twitter er for mange stadig et svært medie at komme igang med. I dette korte oplæg giver jeg introduktionen til hvad Twitter er, hvad det kan og hvordan det virker. Jeg har været med på Twitter næsten fra starten, og har brugt det meget både professionelt og personligt. Så jeg ved lidt om hvad der virker og ikke virker. Har været afholdt for forskellige erhvervsklubber og som del af større forløb.
  • WordPress – WordPress er verdens mest udbredte CMS, og det er et utrolig fleksibelt system. På denne undervisningsdag lærer man, hvordan man kommer igang med at bruge WordPress. Ofte vil kurset blive sat sådan op, at jeg tilbyder et site man kan “lege med” på min server – og efterfølgende kan man så få det flyttet over til egen server. Dermed går man fra kurset med noget man kan bruge med det samme. Har blandt andet været afholdt i foreninger, hvor lokalafdelingerne skal overgå til WordPress.
  • Skriftlig kommunikation i en digital tid – Ofte lader man teknikken overstråle det virkelig vigtige – nemlig indholdet. I dette forløb ser vi på, hvordan man kommer til at skrive bedre indhold til websider, Facebook-sider og andre steder hvor man publicerer. Vi ser på journalistiske skriveteknikker, på opsætning og brug af formattering – og så ser vi på hvordan man kommer i gang med at skrive. Dette er en kursusdag hvor man helt sikkert går hjem med tekster man kan bruge til noget.
  • Produktion af video – Den teknologiske udvikling har gjort, at det er blevet meget nemmere end tidligere at producere video, og til brug på nettet og sociale medier er video et fantastisk værktøj. På denne inspirationsdag lærer man hvordan man planlægger sine optagelser, hvordan man optager og grundlæggende redigering. Har blandt andet være afholdt for gruppe af naturvejledere.

Dette er kun et udpluk af de oplæg, foredrag og undervisningsdage jeg kan tilbyde. Kontakt mig for at høre mere og finde ud af hvilket forløb jeg kan skrue sammen til lige netop din virksomhed eller organisation.

 

Comments are closed.